latinica  ћирилица
03/08/2022 |  09:44 ⇒ 10:31 | Аутор: РТРС

Новаковић Бурсаћ: Имамо капацитет да се одбранимо од политичке агресије (ВИДЕО)

Одлучно смо и сугурни да имамо потпуни капацитет да се одбранимо од политичке агресије, која траје, али Република Српска се развија и ми као једна заједница функционишемо и напредујемо, рекла је за РТРС шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ реагујући на изјаву Бакира Изетбеговиће да је "Србија разарала на Балкану и да нема гдје није правила проблем у посљедњих 30 година".
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- То је толико наисправан приступ и према своме народу. То је толико непримјерено и толико одудара од нечега за шта се залаже неко нормалан, а то је владавина права, унутрашњи дијалог и прихватање неке ситуације, тражење компромисних рјешења али са оваквим приступима то није могуће - истакла је она.

Врло је модерно, каже Новаковић Бурсаћ, да се то повезује са Русијом и зато Бакирова изјава има у првој реченици и Србију и Русију.

- Да се праве и измишљају непријатељи. Ништа то није, што ми нисмо, нажалост на својој кожи осјетили, и грађани Српске и Србије , шта значи конструкција - лаж на бази које се неки одлуче да реагују - сматра она.

Истиче да су околности битно промијењене у односу на вријеме кад су такви сценарији били могући за извести.

- Ови који играју на те теме, мислим да губе енергију и ништа направити неће. А, наравно да уносе немир међу људе - нагласила је Новаковић Бурсаћ.