latinica  ћирилица
04/08/2022 |  13:16 | Аутор: Независне

Затражено продужење притвора за Бањалучанина због напада на жену на игралишту

Окружно јавно тужилаштво затражило је од Основног суда у Бањалуци продужење притвора за Дејана Татића, који је 4. јула ове године напао жену на игралишту у Улици Бранка Поповића у Лазареву у присуству великог броја дјеце и родитеља.
Зграда, Лазарево - Фото: РТРС
Зграда, ЛазаревоФото: РТРС

Продужење притвора је затражено због постојања бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, пишу Независне.

- Такође, и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени починити кривично дјело којим пријети - казали су из Окружног јавног тужилаштва.

Татићу је одређен притвор до сутра.

Подсјећамо, Татић је ухапшен прије мјесец дана након што је претукао дјевојку испред зграде у Улици Бранка Поповића, а затим други дан пријетио убиством дјеце и станару у тој згради, због тога што су позвали полицију.

Представници ЗЕВ-а у дијелу те улице затражили су да се хитно подузму мјере јер се плаше за своју безбједност. Како су навели, безбједност свих станара насеља је угрожена, те су од надлежних затражили да хитно предузму све што је у њиховој моћи.

- Тиме ћемо покушати заједнички спријечити Татића у извршењу противправних радњи којима би се угрозила безбједност и животи наше дјеце и нас - навели су они тада.