latinica  ћирилица
05/08/2022 |  12:10 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Видео спотом Билећа представила своје туристичке потенцијале (ВИДЕО)

Туристичка организација општине Билећа је уз подршку ове Општинске управе промовисала туристички видео спот, како би привукли али и задржали што већи број туриста. На овај начин, Билећа се први пут промовише у туристичком смислу.
Представљање туристичких потенцијала Билеће - Фото: РТРС
Представљање туристичких потенцијала БилећеФото: РТРС

Идеја за оваквом врстом туристичке промоције општине Билећа постоји већ неко вријеме, али је тек сада реализована, с циљем што квалитетније и успјешније промоције ове општине и њених туристичких потенцијала.

- Оно што је циљ и наш сљедећи задатак, можда и важнији од овога је да наставимо са даљом промоцијом видео спота , који ће се појављивати надам се и на државној телелвизији и на телевизијама у Србији и региону, како би људи видјели понуду и дошли у нашу општину - рекао је Никола Бајовић, замјеник начелника Општине Билећа.

Акценат видео презентације стављен је на Билећко језеро, али то није једини туристички потенцијал ове општине. Међу осталим знаменитостима помињу се стећци, тврђава Дракуљица и црква Светог Илије, која се као својеврсни духовни светионик, уздиже на острву у самом срцу језера.

- Желимо да што више људи види овај спот и да пожели да дође у нашу општину, на викенд или на одмор. Море је близу свакако имамо и наше језеро, за купање и сунчање. Не желимо да људи само прођу овдје, попију кафу и окупају се у језеру, већ да их привучемо да ту и остану - рекла је Кристина Бајчетић, в.д. дирекатора Туристичке организације општине Билећа.

Осим вјерског туризма, Билећани су поносни и на риболовни туризам, а чувене Сомовијаде на Билећком језеру, надалеко су познате међу риболовцима.

Билећко језеро, као једно од највећих вјештачких језера на Балкану, богато је рибом, што свакако привлачи страствене риболовце, међу којима је и све више странаца.