latinica  ћирилица
08/08/2022 |  07:37 ⇒ 07:38 | Аутор: СРНА

Путовања без застоја, измјене на мјестима извођења радова

На већини путних праваца у Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози без застоја, осим на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Измјене у саобраћају због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Крупац-Богатић на ентитетској линији, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Коњевић Поље-Милићи, Ивањска-Шарговац, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Теслић-Подјезера, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, те у мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

На путном правцу Станић Ријека-гранични прелаз Брод од 11. августа кретаће се превоз вангабаритног терета, па из АМС-а моле возаче да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији БиХ радови се изводе на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац, дионица Рипач-Дубовско, због чега ће бити обустављен саобраћај од 13.00 до 14.00 часова. Алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Због изградње кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц у ноћним часовима саобраћа се наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије због радови вози се путним правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/ и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.