latinica  ћирилица
09/08/2022 |  13:53 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Ухапшени у Бањалуци и Градишци биће спроведени у Тужилаштво БиХ (ВИДЕО)

Четири лица ухапшена на подручју Градишке и Бањалуке због организованог криминала биће спроведена у Тужилаштво БиХ у Сарајево након криминалистичке обраде, изјавила је портпарол Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић.
Акција полиције (Фото: Уступљена фотографија) -
Акција полиције (Фото: Уступљена фотографија)

Миљановићева је подсјетила да су полицијски службеници МУП-а Српске данас на подручју Градишке и Бањалуке ухапсили четири лица због основа сумње да су као чланови организоване криминалне групе у протеклом периоду извршила кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет дрогом, недозвољени промет акцизних производа, одавање тајних података и злоупотреба положаја или овлаштења.

Међу приведеним лицима су и службеници у институцијама на нивоу БиХ.

На подручју Бањалуке и Градишке претресене су локације које су користила лица лишена слободе, а због сумње да су дужи временски период као чланови организоване криминалне групе вршили кривична дјела.

Ухапшени су дио предмета који се односи на акције "Сториџ" и "Транспортер".

Из Тужилаштва БиХ наводе да је у оквиру акције остварена међународна сарадња која укључује прибављање комуникација путем интернет апликација. Због истраге не помињу имена, али потврђују да су међу ухапшенима и службеници у институцијама. На терет им се ставља одавање тајних података.

Незванично, према медијским наводима, ухапшени су Срђан Рађевић, Роберт Радонић, Милош Лукајић и Даворин Поповић.

Како сарајевски медији наводе, Радонић је припадник Обавјештано-безбједносне агенције БиХ, а Лукајић, Граничне полиције.

Подсјетимо, из МУП-а Српске раније је саопштено да су ухапшена лица чији су иницијали М.Л, Р.Р, С.Р. и Д.П.