latinica  ћирилица
10/08/2022 |  07:52 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Око 20.000 грађана није регулисало статус здравственог осигурања (ВИДЕО)

Око 20.000 грађана није регулисало свој статус здравственог осигурања, изјавила је портпарол Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дарија Филиповић Остојић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Фонд здравственог осигурања Републике Српске - Фото: РТРС
Фонд здравственог осигурања Републике СрпскеФото: РТРС

Филиповић Остојићева је истакла да је због тога ФЗО Српске упутио позив грађанима да се јаве надлежним пословницама Фонда и да регулишу статус свог осигурања.

- Ови грађани и сада имају здравствену заштиту јер је ванредна иситуација узрокована вирусом корона, али га морају регулисати да га не би изгубили када се укине ванредна ситуација - рекла је Филиповић Остојићева.

Она је истакла да Закон предвиђа 13 нових могућности пријаве за здравствено осигурање.

- Сада се у ФЗО Српске за здравствено осигурање могу пријавити лица без прихода, дјеца, незапослене труднице и породиље, особе које болују од малигних болести- прецизирала је Филиповић Остојићева. 

Подсјетимо, ФЗО Српске позвао је грађане који још нису пријављени на здравствено осигурање, а то се посебно односи на оне који су раније били пријављени по основу незапослености, да се јаве надлежним пословницама Фонда и да регулишу статус свог осигурања.