latinica  ћирилица
10/08/2022 |  17:16 ⇒ 17:19 | Аутор: СРНА

Човић: Мора се досљедно поштовати уставна структура

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић истакао је у разговору са амбасадорком Њемачке у БиХ Маргрет Убер да је БиХ вишенационална земља у којој се уставноправна архитектура мора досљедно поштовати и спроводити на свим нивоима власти.
Човић-Убер - Фото: РТРС
Човић-УберФото: РТРС

Човић је навео да то мора омогућавати највеће стандарде који подразумијевају пуноправно и равноправно политичко одлучивање и легитимну заступљеност сва три конститутивна народа и свих осталих у БиХ, саопштено је из ПС БиХ.

У саопштењу се наводи да је хитни реформски процес Изборног закона БиХ неопходна политика и правна претпоставка за наставак европског пута и стицање кандидатског статуса која ће учврстити стабилност и функционалност земље.

Током опроштајне посјете њемачке амбасадорке разговарано је и о билатералним односима БиХ и Њемачке, високом нивоу политичких односа у контексту залагања за европски пут БиХ, трговинској размјени и привредним улагањима, као и директним инвестицијама њемачких власти.

На крају сусрета Човић је захвалио одлазећој амбасадорки на досадашњој сарадњи и пожелио јој много среће и успјеха у даљој професионалној каријери.