latinica  ћирилица
12/08/2022 |  10:21 ⇒ 11:17 | Аутор: РТРС

"Глас за Додика и Цвијановић је глас за опстанак Републике Српске"

Побједа Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима у БиХ гарантује опстанак Републике Српске, истиче се у саопштењу Конзервативног покрета "Наши".
Милорад Додик и Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Милорад Додик и Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Предстојећи општи избори у БиХ, који ће бити одржани 2. октобра, по свом значају и по својој важности за Србе из Републике Српске, али и нас у Србији и широм света где год да су Срби, по свом значају и важности не заостају за досадашњим нашим политичким идентитетским биткама - кажу из овог Покрета.

То овога пута има још већи значај за Србе и Републику Српску, јер бошњачко-западна коалиција покушава, као никада до сада, да оспори њено постојање разним законодавно-правничким махинацијама с циљем да се Република Српска стави уза зид и прекрши Дејтонски споразум унитаризацијом БиХ, наглашава се у саопштењу.

Из Покрета "Наши" наводе да су ваљда рачунали да ће уз помоћ Запада добити снагу за то, те да вођа српског народа неће имати храбрости да се успротиви било каквом довођењу у питање Републике Српске, да се у Републици Српској неће пробудити "инстинкт самоодржавања", те да Милорад Додик неће имати храбрости да заигра на све или ништа.

- Међутим, преварили су се и млађи Изетбеговић, данас водећи ратни хушкач на западном Балкану али и поједини западни амбасадори у Сарајеву. Превладала је Додикова одлучност да брани Републику Српску - српски Пијемонт, српску државну творевину с леве стране Дрине. Јер, под вођством највећег српског патриоте Милорада Додика, по ко зна који пут, појавила се одлучност да брани српску државну творевину с леве стране Дрине. Уосталом под вођством Додика Република Српска је претворена у српски Пијемонт - наглашава се у са саопштењу.

Из Конзервативног покрета "Наши" истичу да српски народ с лијеве стране Дрине, у Републици Српској, не смије себи дозволити да своје повјерење дају онима који тргују истином са странцима, попут Јелене Тривић или Мирка Шаровића.

- Какву то Јелена Тривић намерава да води политику ако се срдачно састала са нелегалним и неизабраним Кристијаном Шмитом, кога Република Српска с правом не признаје, нека то јасно каже народу у Републици Српској. Да ли ово двоје поменутих могу истрајати на српском становишту које повлачи силине ризике и личне жртве. Додик је показао да може - говоре у саопштењу.

Може ли Тривићева, уз дужно поштовање према њој, достојно заменити Додика, државника мегданџијског формата, који за разлику од Тривићеве, која се све више служи туђим, страним наочарима, гледа искључиво српским очима. Наравно да не може", додаје се у саопштењу.

Из Покрета "Наши" поручују да зато нема двојбе за опстанак Републике Српске - глас за Додика, поготово у ситуацији када до њих стижу информације да су се Јелена Тривић и њен партијски колега, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић договорили да поздраве најављених педесет њемачких војника као појачање Еуфора у БиХ, одлуком њемачког канцелара Олафа Шолца.

- Истог оног Шолца који је недавно присуствовао приватној забави на којој је било најмање осам девојака дрогирано, како медији преносе, дрогом за силовање. Оног канцелара Шолца који ће 19. августа морати да да исказ пред истражним одбором у Хамбургу. Онога Шолца којем се пребацује да је током обављања функције градоначелника Хамбурга помагао 'Варбург банци' у задржавању 47 милиона евра потраживања пореских власти - истиче се у саопштењу.

Из Конзервативног покрета "Наши" истичу да "управо Шолца, Шмит и ту њемачку братију прима и цени Тривићева, Станивуковић и опозиција у Републици Српској, као своје менторе, како би се, уз њихову помоћ, решили Милорада Додика, односно Републике Српске".

- Наш покрет, са сједиштем у Аранђеловцу, позива гласаче у Републици Српској да на предстојећим изборима не дају глас онима који имају више разумевања за политику сина Алије Изетбеговића, те Олафа Шолца и Кристијана Шмита, него за Милорада Додика, Жељку Цвијановић и остале српске патриоте, јер од исхода ових избора зависи опстанак српског народа са леве стране Дрине - кажу у саопштењу.

Не заборавите да је у овом свеопштем нападу западних моћника, бошњачких политичара и њихових српских слуга на Републику Српску за све нас Србе ово идентитетска битка у чијем се центру бије битка за памћење наших српских жртава који су дали живот да би данас живјели слободно, као своји на своме у нашој држави Републици Српској, а не испуњавали жеље странаца", наглашава се у саопштењу.

Из Покрета "Наши" поручују да "на наредним изборима за правог Србина нема дилеме - глас за Додика и Жељку је глас за опстанак Републике Српске, живјела Република Српска!".