latinica  ћирилица
12/08/2022 |  18:38 | Аутор: СРНА

Додик: Здравко Јосиповић оставио значајан траг у животу Српске

Српски члан Предсједништва Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици уваженог бањалучког љекара Здравка Јосиповића поводом његове смрти, истичући да је својим животом и професионалним ангажманом оставио значајан траг у јавном и друштвеном животу Републике Српске.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Са жалошћу сам примио вијест о смрти вашег супруга и оца, уваженог доктора, цијењеног сарадника, истакнутог спортског радника, а надасве великог пријатеља Здравка Јосиповића - истакао је Додик у телеграму.

Додик је нагласио да ће Јосиповић остати упамћен као личност која је преданим радом, хуманошћу и посвећеношћу дао значајан допринос унапређењу здравства, те својим животом и професионалним ангажманом оставио значајан траг у јавном и друштвеном животу Републике Српске.

- Колико год овај теренутак био тужан, присјетимо се на час оног најљепшег што смо сви од Здравка добили, било као супруга, оца, пријатеља, сарадника или познаника - наводи се у телеграму.

Универзитетски клинички центар Републике Српске саопштио је да је данас преминуо уважени љекар Здравко Јосиповић, специјалиста анестезије и реанимације који је највећи дио свог радног вијека провео у овој здравственој установи.