latinica  ћирилица
13/08/2022 |  07:19 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Караван данас у Невесињу, сутра у Билећи (ВИДЕО)

Херцеговина поново зове и Караван путује у "мјесто означено снијегом", а то је Невесиње, једна од територијално већих општина у Републици Српској.
Караван Невесиње и Билећа - Фото: РТРС
Караван Невесиње и БилећаФото: РТРС

Одважност, храброст, чојство само су неке од врлина Невесињаца који су живјели и живе у овом дијелу Српске.

И у недјељу остајемо у Херцеговини и наша станица је Билећа. Општина са 10 мјесних заједница и око 60 села представиће нам своје знаменитости, подсјетити нас на позната имена родом из овог краја, а све то уз музику, иће и пиће препознатљиво за овај дио Херцеговине. Караван је спреман, а ви?

НЕВЕСИЊЕ

Станица - Невесиње - Кажу да је име добило због снијега, а одважност, храброст, чојство само су неке од врлина Невесињаца који се поносе "Херцеговачким тибетом" и "Невесињском пушком" . И не само то, ту је богата историја, споменици и приче које свједоче о развоју Невесиња. Добри домаћини увијек се радују гостима па тако и Душану Свилару који ће својим пјесмама увеселити РТРС Караван ове суботе од 16 часова.

БИЛЕЋА

У источној Херцеговини међу брдима и пољима смјештена је Билећа наша станица ове недјеље. Извор најдуже понорнице Требишњице и највеће акумулационо језеро само су неки од симбола овог херцеговачког мјеста које чува успомену на многа позната имена умјетника, стваралаца, учених људи и хероја али и оне који данас Билећу проносе свијетом. Уз херцеговачку трпезу, подсјетићемо се на знаменитости Билеће, упознати Билећане и уживати у пјесми Драгице Радосављевић Цакане!