latinica  ћирилица
16/08/2022 |  12:43 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Шаровићеву политику одређују Сарајево и стране амбасаде (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је данас да грађани на изборима показују да је Милорад Додик њихов први избор, јер води политику какву они желе да се води у име Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Коме је истекао рок трајања одређује народ на изборима и морам да подсјетим /предсједника СДС-а/ Мирка Шаровића да за разлику од њега, за којег већ 10 изборних циклуса народ каже да га не жели, народ жели и бира Милорада Додика више од 10 циклуса - рекао је Ковачевић, коментаришући изјаву Шаровића да је "актуелном српском члану Предсједништва БиХ одавно истекао рок трајања.

Он се осврнуо и на критике које је Шаровић упутио предсједници Српске Жељки Цвијановић, истичући да су предсједници Цвијановић уведене санкције јер није подлегла пртисцима да одустане од Устава Републике Српске.

- Жељка Цвијановић није одустала од Устава и онога за шта су је изабрали грађани, за разлику од Шаровића којег ћемо увијек памтити по једној ствари - да је као министар у Савјету министара дошао у НСРС и пријетећи кажипрстом свим посланицима повишеним тоном рекао да неће њему Република Српска да одређује како ће да се понаша и какву ће политику да води - истакао је Ковачевић.

Како каже, познато је да Шаровићу то одређује Сарајево и и стране амбасаде и да "из тог разлога грађани поручују да је он тај којем је давно истекао рок трајања".

Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а, је одбацо наводе Шаровића да је СНСД довео Бисеру Турковић на позицију министра спољних послова БиХ, истучући да се веома добро зна да су поступци Турковићеве у потпуности супротни свему што ова странка заступа и чини.

- Знамо исто тако да Додик напусти сједницу Предсједништва БиХ када као извјестилац дође Бисера Турковић и да смо отворено цијелом свијету поручили да она не наступа у име БиХ већ искучиво у име СДА - поручио је Ковачевић.

Он је нагласио да СНСД нема никакву коалициону сарадњу са СДА, додавши да је ова странка избор грађана Републике Српске и да као таква сарађује са онима који су избор бошњачког и хрватског народа, што је и једини начин на који ствари у БиХ могу да функционишу.

- За разлику од Мирка Шаровића, СДС-а и ПДП-а, који уз подршку Адила Османовића са мањинским капацитетом бирају своје људе у Централну изборну комисију БиХ не би ли ту радили против Срба и против Републике Српске, па су тако и у Добоју и у Сребреници поништавали резултате на мјестима у којима су побјеђивали Срби, а остављали и верификовали оне резултате гдје су побјеђивали Бошњаци - рекао је Ковачевић.

Он је поручио да грађани и даље вјерују Милораду Додику и Жељки Цвијановић зато што су, како је рекао, спремни да плате сваку цијену да се боре за интересе овог народа за разлику од Мирка Шаровића, СДС-а и ПДП-а који су спремни да раде само оно што им каже њихов пријатељ и њихов ментор Кристијан Шмит и што им кажу у Сарајеву из страних амбасада.