latinica  ћирилица
16/08/2022 |  13:00 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Петковић: Турковићева спроводи политику СДА

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је да министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић по ко зна који пут самостално иступа и спровод политику СДА, те нагласио да сви релевантни политички фактори у БиХ морају да инсистирају на неутралном ставу у вези са сукобом у Украјини.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

- Када је ријеч о сукобу у Украјини треба се захтијевати поштовање међународног права, али БиХ о том питању мора да остане неутрална и на томе морају да инсистирају сви релевантни политички фактори - истакао је Петковић коментрашући саопштење Министарства спољних послова у Савјету министара да се "БиХ прикључује глобалној иницијативи САД" у вези са Украјином.

Петковић је нагласио за Срну да је по Уставу БиХ спољна политика у надлежности Предсједништва БиХ, а не Министарства спољних послова у Савјету министара.

У саопштењу Министарства спољних послова у Савјету министара наводи се да се БиХ придружује овој иниицјативи на позив државног секретара САД Ентонија Блинкена.

- Придружујемо се осуди активности такозване операције филтрације за притварање и присилну депортацију украјинских цивила у Русију - наводи се у саопштењу.