latinica  ћирилица
16/08/2022 |  21:00 | Аутор: СРНА

Аулић: Шаровић свака четири дана мандата помиловао по једног осуђеника

Члан Главног одбора СНСД Саша Аулић изјавио је да док се милосрдни Мирко Шаровић бавио помиловањима убица и стицањем некретнина, радници су остајали без послова, пензионери без пуних и редовних пензија, а Српска без својих надлежности и перспективе.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

Аулић је истакао да је Шаровић у просјеку свака четири дана предсједничког мандата помиловао по једног осуђеника, те упитао да ли је то бољитак који грађанима обећава данас.

- Сигурно је да грађани Српске нису заборавили период Шаровићеве владавине, када су помиловане убице харале улицама широм Републике Српске. За непуне три године његовог мандата, помиловао је 240 осуђеника, од којих су неки након помиловања понављали најтеже злочине - нагласио је Аулић.

Аулић је подсјетио да је Шаровић вођа СДС-ових бјегунаца из НСРС, иза којих су остајале празне скупштинске клупе кад год су на дневном реду биле важне националне теме.

- Ријеч је о човјеку који ће остати упамћен по томе што је из парламента Српске побјегао директно у емисију са Бакиром Изетбеговићем, што ће ући у историју политичког бешчашћа на овим просторима - оцијенио је Аулић.

Он је нагласио да се такве ствари не заборављају, нити се политички опраштају и то ће најбоље доказати управо грађани Српске на предстојећим изборима.