latinica  ћирилица
17/08/2022 |  13:03 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Ски-центар на Мањачи допринијеће развоју туристичке понуде регије (ФОТО/ВИДЕО)

На Мањачи је данас представљен мастер план изградње и стратегије развоја ски-центра.
Представљање плана изградње ски-центра на Мањачи - Фото: РТРС
Представљање плана изградње ски-центра на МањачиФото: РТРС

На презентацији је речено да ће мастер план изградње и стратегије развоја ски-центра на Мањачи допринијети развоју туристичке понуде Бањалуке и цијеле регије.

План је представио директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Представљању плана изградње присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министри у Влади Српске, те други званичници.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су институције Републике Српске озбиљне у намјери да реализују пројекат изградње ски-центра на Мањачи који ће бити квалитетна туристичка дестинација.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је изградња овог ски-центра веома амбициозан пројекат, али и од изузетног значаја за становнике овог краја.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да институције Српске реализују значајне пројекте, а један од њих је и ски-центар на Мањачи.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о изградњи ски-центра Мањача процијењене вриједности пројекта 53.360.000 КМ без ПДВ-а, која се односи на трошкове пројектовања и изградње тог центра.

Планирана површина ски-центра односи се највећим дијелом на површине које заузимају ски-стазе, чија укупна површина износи 75.000 метара квадратних, затим инсталације и љетни садржај.

Према планираном рјешењу ски-центра Мањача, предвиђен је један исклопиви шестосјед, покретна трака, двије осњежене ски-стазе, систем за осњежавање са језером, освјетљење стаза, амбуланта, бициклистичка и шетачка стаза, управна зграда, паркинг и други пратећи садржај.