latinica  ћирилица
17/08/2022 |  13:54 ⇒ 15:15 | Аутор: РТРС

Додик: Ски-центар на Мањачи биће квалитетна туристичка дестинација (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да су институције Републике Српске озбиљне у намјери да реализују пројекат изградње ски-центра на Мањачи који ће бити квалитетна туристичка дестинација.
Представљање плана изградње ски-центра на Мањачи - Фото: РТРС
Представљање плана изградње ски-центра на МањачиФото: РТРС

Додик је рекао да Влада Републике Српске стоји иза овога пројекта и да је дала сагласност Олимпијском центру Јахорина да крене у реализацију.

Додик је, на презентацији мастер плана изградње и стратегије развоја ски-центра на Мањачи, истакао да би и велики инвеститори са Јахорине могли да улажу на Мањачи.

Он је нагласио да се иде даље са реализацијом значајних пројеката у Републици Српској, а један од њих јесте и градња овог ски-центра.

- Сваки главни град има овакве садржаје, што мора да има и Бањалука - рекао је Додик, истакавши да ће реализација овог репрезентативног пројекта почети одмах.

Представљању мастер плана присуствовали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министри у Влади Српске, те други званичници.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о изградњи ски-центра Мањача процијењене вриједности пројекта 53.360.000 КМ без ПДВ-а, која се односи на трошкове пројектовања и изградње тог центра.

Планирана површина ски-центра односи се највећим дијелом на површине које заузимају ски-стазе, чија укупна површина износи 75.000 метара квадратних, затим инсталације и љетни садржај.

Према планираном рјешењу ски-центра Мањача, предвиђен је један исклопиви шестосјед, покретна трака, двије осњежене ски-стазе, систем за осњежавање са језером, освјетљење стаза, амбуланта, бициклистичка и шетачка стаза, управна зграда, паркинг и други пратећи садржај.