latinica  ћирилица
25/08/2022 |  15:08 ⇒ 19:59 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Сљедећи задатак - још боље плате радницима (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Бањалуци да су боље плате радницима један од великих изазова који предстоји и који ће бити урађен.
Жељка Цвијановић (фото:.instagram.com) -
Жељка Цвијановић (фото:.instagram.com)

Предсједница је изразила задовољство што су у Српској повећане плате, те додала да увијек треба радити на томе да буду више.

- Задовољна сам оним што показује Република Српска, а то је да у свакој кризи брзо реагује, интервенише, доноси брзо рјешења која су отворена за даље разговоре и са синдикатом и послодавцима - истакла је она.

Предсједница Српске је нагласила да није наивна прича о систему уређења плата, односно да је ријеч о великом задатку иза којег стоји већа сигурност, уређенији и праведнији систем.

- Имамо много посла пред нама и мислим да ћемо то урадити - рекла је предсједница Цвијановић обраћајући се на свечаној академији поводом 30 година рада Савеза синдиката Републике Српске.

Она је навела да борбу синдиката никада није посматрала изолованом, нити оно што ради Влада или послодавци, те да су увијек знали да морају се договарати и преговарати и да су из тог доброг партнерства излазила добра рјешења.

Предсједница Српске је напоменула да је на различитим позицијама протеклих година имала интензивну комуникацију са синдикатом с циљем да Република Српска данас буде боље и развијеније друштво.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је додала да и у тренуцима када се социјални партнери нису разумјели, када су вођени тешки разговори и преговори – имали су исти циљ, који је увијек постигнут.

- Сјећате се медијских натписа о томе колико касне плате, да се не исплаћују, да се пензије исплаћују дјелимично, да су мале, да имамо неисплаћене порезе и доприносе - све је то захтијевало активизам синдиката, посвећеност Владе Републике Српске да се бави тим питањима и то ништа не би могло да се деси да нисмо имали и послодавце који су дали свој допринос - нагласила је предсједница Републике Српске.

Предсједница Српске је честитала Савезу синдиката 30 година успјешног рада и захвалила синдикату што је био иницијатор многих добрих законских рјешења и указивања на оно што је потребно мијењати.