latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:47 ⇒ 21:56 | Аутор: СРНА

Шаровић: Припремамо велике реформе у пољопривреди и шумарству

Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић рекао је вечерас на предизборној трибини на Сокоцу да ова странка у областима пољопривреде и шумарства припрема велике реформе.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Шаровић је рекао да ће дрвопређивачи на Сокоцу и Романији, гдје је то једна од најважнијих грана, имати приоритет у снабдијевању сировином и да треба забранити извоз сировине, наводећи да су у тој области потребни подстицаји за већи степен обраде дрвета.

Он је најавио да ће, уколико побједе на изборима, аграрни буџет износити 180 милиона КМ и да ће од њега посебно профитирати мљекари, сточари и ратари, којих на Романији има значајан број.

Шаровић је рекао да ће измјенама закона за изразито неразвијене и неразвијене општине бити обезијеђено више буџетских средстава и да би ове локалне заједнице умањењем пореза и доприноса биле конкурентније у односу на веће.

Носилац листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици осам Маринко Божовић рекао је да нуде промјене и реформе у свим секторима.

Кандидат СДС-а за Народну скупштину Данко Вучетић рекао је да је кључ у економским реформама, те изразио увјерње да ће СДС са својим будућим коалиционим партнерима допринијети бољем животу грађана у Републици Српској.