latinica  ћирилица
19/09/2022 |  18:09 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Шпирић: Опозиција је заборавила да је страни новац уложен у кампању у колизији са интересима Српске (ВИДЕО)

Након што је у јавност изашао документ америчког Стејт департмента да је одобрено 10 милиона долара за кампању Јелене Тривић, потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић истиче да је можда било наивних у Српској који су вјеровали да опозиција оличена у ПДП-у и СДС-у брине о Републици Српској и њеној будућности и развоју.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- То је можда било могуће док нису ухваћени разголићени у рукама међународних моћника - каже Шпирић.

Тешко било ко моралан,  додаје Шпирић, може да прихвати изјаве лидера ПДП-а Бранислава Бореновића који каже "Готов је", "Пролупао је", "Народ одлучује". "Институције су немоћне", а да то високопозиционирани људи из СДС-а, чије су дипломе стечене под ведрим небом на Сокоцу, прихвате.

- То су ријечи које смо слушали и мислили смо да смо напокон заборавили, а које су слане у вријеме када су хапшени најистуренији представници Републике Српске и вођени у логоре и тамнице.

Шпирић истиче да Јелена Тривић заборавља "да сваки долар који је уложен у њену кампању је у директној супротности са интересима Републике Српске".

- Заборавља и опозиција да је све оно што из међународних кругова буде уложено у њихову кампању у колизији са интересима Српске јер народ, прије свега Срби, нису заборавили сва она злодјела који су чинили они који данас финансијски подржавају кампању Јелене Тривић и њених сљедбеника - нагласио је Шпирић.

- Зато када поредим опозицију Јелену (Тривић) и Мирка (Шаровића) с једне и Милорада (Додика) и Жељку (Цвијановић) с друге стране, знам да ће се име Милорада Додика у Републици Српској још дуго времена писати великим словима - закључио је портпредсједник СНСД-а.

Повезане вијести:

Ковачевић: Тривићева у односу на Додика једино има предност од десет милиона долара (ВИДЕО)