latinica  ћирилица
19/09/2022 |  20:29 ⇒ 23:04 | Аутор: СРНА

Нешић: Срби само јединствени могу одговорити изазовима

Кандидат ДНС-а за српског члана Предсједништва БиХ Ненад Нешић рекао је вечерас да је његов циљ национално јединство Срба, јер се само тако може одговорити на изазове пред којима се налази Република Српска с обзиром на међународне околности.
Ненад Нешић -
Ненад Нешић

Нешић је нагласио да се интереси Српске бране у Сарајеву и да је тамо потребан јак и одговоран политичар.

"ДНС има јасан циљ, а то је јака и економски и безбједносно стабилна Република Српска. Имамо економски програм који смо већ представили јавности, имамо одговоран тим људи који су спремни да га спроведу", рекао је Нешић новинарима прије почетка трибине ДНС-а у Источном Сарајеву.

Кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да ће радити на потпуној економској, демографској и дипломатској обнови Републике Српске.

Носилац листе ДНС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ за Изборну јединицу три Александар Главаш истакао је да ова странка сама излази на предстојеће изборе, те да се њихов слоган "Трећи пут" односи на пут реформи и да нуде грађанима нешто ново.

Носилац листе ДНС-а за Народну скупштину Републике у Изборној јединици осам Српске Марко Кубатлија истакао је да ова странка излази спремна на изборе, те да навео да је "трећи пут" одговоран и пут који ће бранити Републику Српску, чувати је од свих непријатеља, пут младих људи.