latinica  ћирилица
20/09/2022 |  20:31 ⇒ 21:03 | Аутор: СРНА

Вишковић: Додик договорио пријатељску цијену гаса

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да политичко Сарајево, нажалост, не зна да цијени велики бенефит за БиХ и договор о нижој, односно пријатељској цијени гаса који је данас у Москви на састанку са предсједником Русије Владимиром Путином испословао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је нагласио да Сарајево, односно Федерација БиХ, троши 200 милиона метара кубних гаса годишње, а Српска 50 милиона метара кубних.

- Они троше четири пута више што значи да имају пуно веће бенефите од Додикових договора са Путином него Српска. И то није постигнуто и обезбијеђено, захваљујући политичарима из Сарајева, већ онима из Српске - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је изразио наду да ће, када то не уважава политичко Сарајево које је негативно настројено према Русији и Додику, овај договор Додика и Путина о гасу знати да цијене грађани у БиХ, јер није мала ствар у данашњој ситуацији платити 425 евра за 1.000 метара кубних гаса, док Европа исту количину плаћа 1.800 евра.