latinica  ћирилица
21/09/2022 |  12:29 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Успјешан састанак Додика са Путином (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са руским предсједником Владимиром Путином, као и увијек, био успјешан и конструктиван.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је рекла да се Додик много пута састао с Путином током претходних година, као и да су разговарали доминантно о економским темама.

- Додик је, наравно, на том плану ишао да разговара са руским предсједником и види како Српска може да прође кроз ово тешко вријеме са што је могуће мање проблема - навела је Цвијановић.

Предсједница Српске истиче да су такви састанци добра прилика да се разговара и о политичким процесима на овим просторима, али и о томе каква је улога међународног фактора, гдје се то налазимо и шта је суштински проблем за веома слабо, па и сиромашно, функционисање БиХ као државе.

- Мислим да је састанак Додика и Путина крајње успјешан и конструктиван, а што се тиче будућности Српске, она је извјесна и сигурна. Треба да градимо пријатељства, размишљамо како да спашавамо своју економију и да се поштедимо ових мука кроз које сада пролази ЕУ. Дакле, мислим да је састанак био у функцији тога - рекла је Цвијановић.