latinica  ћирилица
21/09/2022 |  22:40 ⇒ 22/09/2022 | 10:36 | Аутор: СРНА

Нешић: Република Српска је јединствена територијална цјелина

Кандидат ДНС-а за члана Предсједништва БиХ Ненад Нешић рекао је вечерас у Брчком да је Република Српска јединствена територијална цјелина, те да очекује да ће након побједе на предстојећим изборима Српску и БиХ повести у "Отворени Балкан".
Ненад Нешић -
Ненад Нешић

Он је новинарима прије почетка предизборне трибине рекао да ће након побједе на изборима 2. октобра вратити српско јединство, повећати просјечну плату на 2.000 КМ, а просјечну пензију на 1.000 КМ, те да ће за четири године изградити 1.000 стамбених јединица.

Кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да ДНС нуди трећу опцију која заговара јединство свих политичких снага у дјеловању у области економије, демографије и дипломатије Републике Српске.

Носилац листе ДНС-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Саво Попић рекао је да ДНС жели заједничку борбу за интересе Републике Српске.

Кандидат брчанског ДНС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Борјана Попадић истакла је да Општински Одбор ДНС-а у Брчком има четири кандидата за посланика у Народној скупштини Српске и једног кандидата за Парламентарну скупштину БиХ у изборним јединицама шест и два.