latinica  ћирилица
22/09/2022 |  17:55 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Зашто опозиција ћути о одлуци Уставног суда БиХ и напада Додика?

Чињеница је да се нико из ПДП-а и СДС-а, као ни њихови кандидати Јелена Тривић и Мирко Шаровић, није осврнуо на одлуку Уставног суда БиХ као антисрпску политику политичког Сарајева, него видимо покушај Тривићеве да банализује озбиљан национални проблем и да потпуно накарадно оптужи Милорада Додика за одлуку Уставног суда БИХ, говори да им је изборна кампања и политика незамијерања Сарајеву и странцима преча од Републике Српске, навео је савјетник српског члана Предсједништва БиХ за правна питања Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је рекао да то показује шта је њима приоритет политичке борбе, а да то није, како каже, сигурно Република Српска.

- То нам говори и на који начин би они бранили Републику Српску, ћутањем, забијањем главе у пијесак и претварањем да се ништа не дешава и да не постоји никакав проблем у политичком Сарајеву, да не постоји никаква антисрпска политика и никакви покушаји обесмишљавања Републике Српске - истакао је Тегелтија.

Навео је да на такав начин Република Српска не био опстала ни годину дана.

- На срећу, народ у Републици Српској је паметан и препознаје проблем антисрпских политика из Сарајева и не да се заварати манипулацијама и покушајима банализације националних проблема како то ради Јелена Тривић. Овај народ добро зна гдје лежи проблем у БиХ и да тај проблем не станује у Републици Српској, како то каже Тривићева, него у Сарајеву и њиховој тежњи обесмишљавања и коначног нестанка Републике Српске - закључио је Тегелтија.