latinica  ћирилица
23/09/2022 |  10:24 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Демобилисани борци Сарајевско-романијске регије: Тривићева да уклони срамни предизборни спот (ВИДЕО)

Око 160 демобилисаних бораца Војске Републике Српске са подручја Сарајевско-романијске регије потписало је петицију којом подржавају иницијативу Удружења ветерана Гарда Пантери и других борачких удружења из Српске да кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић одмах уклони са друштевних мрежа срамни предизборни спот снимљен на Војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу.
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

- Јелена Тривић је у кампањи на прошлим изборима користила личну трагедију. Нећемо дозволити да овог пута користи колективну трагедију српског народа у предизборне сврхе - поручили су демобилисани борци Сарајевско-романијске регије.

Недавно је Удружење ветерана Гарда Пантери најоштрије осудило срамни чин Тривићеве да предизборни спот сними на војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу.

- Сматрамо да је Тривићева тешко злоупотријебила гробове јунака за личну промоцију и ми борци и породице погинулих згрожени смо овим њеним чином - навели су из овог удружења.

Ветерани су поручили да нико, па ни Тривићева, нема право да злоупотребљава гробове српских борца на које се, како су истакли, долази са поштовањем, а не да би се убирали политички поени.

- Јадни су они људи који су спремни газити преко гробова мртвих јунака да би достигли своје политичке циљеве - оцјењује се у саопштењу.

Из овог удружења затражили су од Тривићеве да се јавно извини и уклони са друштвених мрежа овај, како су навели, сраман предизборни спот.

Ову иницијативу Гарде Пантери подржали су већ удружења ветерана Бели Вукови Пале, Милан Јоловић Легенда Соколац, Гарда Шековићи, Вукови са Дрине Зворник, Тобутски соколови Лопаре, Орлови Грмеча Бањалука, као и ратни командант Посебних јединица полиције Републике Српске Саво Цвијетиновић.