latinica  ћирилица
23/09/2022 |  13:20 ⇒ 15:55 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Енергетски сектор - највећа развојна шанса Српске (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да у енергетском сектору лежи највећа развојна шанса Српске и очекује да Електропривреда Републике Српске и у наредном периоду стално оснажује свој инвестициони потенцијал.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Желимо да као одговорни људи и институције искористимо ту шансу на добробит цијеле Републике и свих грађана - рекла је Цвијановић у Требињу у обраћању на свечаној академији поводом обиљежавања 30 година Електропривреде.

Честитајући велики и важан јубилеј, Цвијановић је захвалила свим људима који су почели и спроводили велики подухват оснивања и развоја Електропривреде, која је са Српском дијелила сва тешка и мање тешка, ратна и поратна времена, али и времена републичког убрзаног развоја.

- Зато упућујем честитке Електропривреди Републике Српске за добре резултате, напоре, труд, увезаност са институцијама Српске и за, коначно, оно што јесу потребе наших грађана - рекла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је пожељела Електропривреди успјешан будући рад који ће бити на понос свих људи у Српској.

Академији, осим Цвијановић, присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и премијер Српске Радован Вишковић.

Присутни су и били и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, руководство града Требиња и бројне званице из свијета енергетике, економије, привреде, банкарског сектора Републике Српске и региона.