latinica  ћирилица
26/09/2022 |  10:38 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Додик: Српска ће увијек реаговати на неуставно понашање Уставног суда БиХ (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је Уставни суд БиХ инквизицијски суд који покушава да преуреди уставни поредак у БиХ, поручивши да ће Република Српска увијек реаговати на неуставно понашање овог суда.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Нама једино преостаје да реагујемо на неуставно понашање и да увијек када тај суд нешто оспори, ми предложимо нови закон. Важно је да Република Српска остане у сфери законодавне надлежности и ми ћемо то урадити - истакао је Додик у Бањалуци.

Он је поновио да БиХ нема ништа са имовином и да је питање имовине "задња тачка на којој ће се водити питање да ли ће БиХ остати или неће".

- То је питање које су додирнули вјерујући да ће направити амбијент у којем ће то олако проћи. Наравно да неће проћи. Мислим да су се преиграли и не могу и неће управљати нашом имовином. Ми ћемо донијети закон, а они нека укидају, колико год они пута укину, ми ћемо толико пута донијети закон и на тај начин дјеловати - истакао је Додик.

Он је рекао да Кристијан Шмит није имао право да интервенише по овом питању, јер БиХ нема високог представника.

- Високи представник не постоји, он је лажан, нестваран, шпекулант, послат овдје да направи неред, а не ред. Ако су хтјели да забоду задњи ексер у ковчег БиХ, то су урадили са причом о имовини - поручио је Додик.

Подсјећамо, Влада Републике Српске утврдиће и Народној скупштини Српске предложити нови закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, након што је Уставни суд БиХ донио политички мотивисану и неуставну одлуку којом је актуелни закон ставио ван снаге.