latinica  ћирилица
26/09/2022 |  17:20 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

У Власеници отворен нови објекат Полицијске станице (ФОТО)

У Власеници је данас отворен нови објекат Полицијске станице у коју је уложено 987.962 КМ и једна је од најмодернијих у Републици Српској.
Цвијановић, Вишковић и Лукач - Фото: РТРС
Цвијановић, Вишковић и ЛукачФото: РТРС

Новоизграђени објеката свечано су предали на употребу предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Свечаности су присуствовали министарка финансија Републике Српске Зора Видовић и директор Полиције Синиша Кострешевић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су отварањем нове полицијске станице у Власеници створени бољи услови за рад полиције, а обећала је и подршку институција Српске за изградњу других садржаја које предложи локална заједница.

Цвијановић је рекла да је овај објекат изграђен у сарадњи локалне заједнице и Владе Републике Српске.

Цвијановић и Вишковић у Власеници

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће отварање нове зграде станице полиције у Власеници допринијети бољој безбједности на овом подручју.

Лукач је напоменуо да се широм Српске реконструишу или граде нове зграде у којима је смјештена полиција, наводећи да ће Полицијска управа Источно Сарајево добити нову зграду.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Изградњом ових објеката, поручио је Лукач, стварају се услови за бољи рад полиције и доприноси бољој безбједности свих грађана широм Републике Српске.

За израдњу новог објекта Полицијске станице у Власеници издвојено је 935.366 из буџета Републике Српске, а 52.596 КМ из општинског буџета.

Зграда полиције у Власеници (Фото: РТРС)

 

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да Влада континуирано улаже у јачање Министарства унутрашњих послова  и да ће са новим објектом полицијске станице у Власеници бити повећан степен безбједности у том дијелу Српске.

Вишковић је рекао новинарима да су полицијски службеници у Власеници до сада обављали своје дужности у објекту грађеном седамдесетих година прошлог вијека, те да је нови објекат један од најсавременијих што се тиче полицијских станица у Српској.

- Близу 600 квадрата корисне површине са свим пратећим садржајима, од издавања личних докумената до регистрације возила, тако да степен безбједности у овом дијелу Српске са овим објектом биће на већем нивоу - нагласио је Вишковић и подсјетио да се у будућности планира изградња скијалишта на Игриштима поред Власенице.

 

Рад у новој Полицијској станици значиће боље услове за 53 запослена и допринијети још већој безбједности грађана.

Објекат површине 585 метара квадратних саградио је конзорцијум који чине "Инвестпрогрес" из Власенице, "Зворник-путеви", те "Проинтер ИТСС" из Бањалуке.

Надзор радова вршила је Републичка дирекција за обнову и изградњу.