latinica  ћирилица
27/09/2022 |  00:33 | Аутор: СРНА

Чубриловић: ДЕМОС жели да заштити интересе Српске

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да овај савез жели да заштити интересе Српске и да у Сарајевско-романијској регији очекује један директан мандат за Народну скупштину Републике Српске, али и да жели мандат у Представничком дому Парламентарне скуштине БиХ.
Недељко Чубриловић -
Недељко Чубриловић

"Демос кроз компромисна рјешења жели да долази до онога што би грађане Републике Српске задовољило у највећем степену", рекао је Чубриловић Срни на Сокоцу гдје је одржана предизборна трибина ДЕМОС.

Чубриловић, који је и носилац листе за Народну скупштину Српске у Изборној јединици три, нагласио да Демос жели сарадњу са свим политичким опцијама, са народима у БиХ и да заштити интересе Републике Српске у свакој позицији.

"Демос жели да добије један мандат у Представничком дому БиХ", рекао је Чубриловић и изразио увјерење да са коалиционим партнерима у тој варијанти могу да договарају како заштити интересе Републике Српске, што је најважније у овом моменту.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици осам Ацо Станишић изјавио је Срни да треба задржати становништво на просторима Романије, гдје су села још јака, али се, већ сада мора помоћи пољопривредницима, прије свега, произвођачима млијека који су овдје успјешни.

"Зашто не би могли овдје направити мљекару, у чему нам може помоћи мало Влада Српске, мало општина и неколико привредника да покренемо програм јавно-приватног партнерства", каже Станишић, који је, како је истакао, спреман да учествује у изградњи мљекаре.

Он је додао да мајкама са троје дјеце треба обезбиједити стална примања до пунољества најмлађег дјетета и да држава има та средства.

Станишић је позвао становнике Сарајевско-романијске регије да 2. октобра изађу на изборе и изаберу најбоље међу понуђеним кандидатима и људе који су створили све што имају, прије уласка у политику, а не обрнуто.

Кандидат Демоса за Народну скупштину Републике Српске Слободан Амовић са Сокоца нагласио је да ће посланик са ове регије, ако добије мандат, имати задатак да ријеши основна инфраструктурна питања.

Његова задатак, како је рекао, биће да се избори да буде изграђена трећа саобраћајна трака преко Романије, да учини све за унапређење и развој малих и средњих предузећа, за побољшање здавствене заштите и туризма, те кроз пројекте помогне развој пољопривреде и сточарства.