latinica  ћирилица
27/09/2022 |  19:48 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Опозиција добила милионе КМ из иностранства? Радовић тврди да је снимак и транскрипт разговора лажан (ВИДЕО)

У јавност је изашао снимак, који је објавио Фактор магазин, а пренијели медији у Републици Српској на којем је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС-а. Према том снимку Радовић саговорнику признаје да опозиција у Српској добија милионе марака из иностранства за предизборну кампању. Радовић тврди да је титл на снимку лажан.
Милан Радовић -
Милан Радовић

Овај снимак, како пише Фактор магазин, а преносе медији у Српској, настао је у једном ресторану. Радовић, како је наведено у транскрипту, објављеном на снимку, саговорнику говори о новцу који опозиција добија за куповину гласова, али и плаћање медија и новинара.

Према објављеном транскрипту, Радовић каже да су у том тренутку свјесни да Милорад Додик има огромну предност над Јеленом Тривић и да се морало кренути у акцију.

Фактор магазин наводи да Радовић открива и да ће Тривићеву превести у руководство СДС-а, те јасно наглашава одакле стижу милиони долара за финасирање опозције.

Радовић тврди да је снимак и транскрипт разговора лажан.

- Тужићу руководство и уредника, то је фејк снимак и то ћу врло брзо доказати - рекао је Радовић за РТРС.

Титл разговора није радио РТРС, већ је објављен директно на снимку.

Уколико је снимак на којем СДС-ов Милан Радовић говори да опозицију у Републици Српској финансира САД стварно тачан и аутентичан, то је онда дефинитивно један од највећих скандала, једна од најгорих афера коју смо икада имали у Републици Српској, сматра Радован Ковачевић, савјетник српског члана Предсјендиштва.

- Потпуно је јасно да је Додик мета и да су сви они који су спремни да раде против њега и интереса Републике Српске, да су они савезници Америке и неких других и да ће добити све могуће ресурсе и средства да би се изборили са Српском и Додиком - рекао је Ковачевић.

Огласио се и предсједник ДНС-а Ненад Нешић. Подсјећа да је прије неколико мјесеци рекао да иза писања Слободана Васковића стоји високи функционер СДС-а.

- То доводи у питање цијели изборни систем и процес. На тај начин се може нарушити изборна воља народа и то треба спријечити на сваки могући начин - нагласио је Нешић.

Да је западним амбасадама веома стало да опозиција дође на власт у Републици Српској тврди и СНСД-ов Денис Шулић. Истиче да се и у претходном периоду видјела блискост опозиције и страних амбасада.