latinica  ћирилица
27/09/2022 |  20:21 ⇒ 21:33 | Аутор: СРНА

У Бијељину стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску"

Пред Саборни храм у Бијељини данас су стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску" који су пет дана пјешачили од Београда носећи крст и иконе и поруку братске љубави.
Бијељина: Учесници крсног хода - Фото: СРНА
Бијељина: Учесници крсног ходаФото: СРНА

Организатор "Крсног хода за Републику Српску" Радојко Љубичић рекао је да је њихов циљ да се духовно повезује српски народ, да се повежу Србија и Република Српска.

- Традиција ходочашћа са поруком љубави и мира траје 14 година, најстарији учесник Никола Кргушић има 85 година, али долазе и млади који држе до наше православне вјере, а путем нас види велики број људи како носимо крст и вјероватно се сви мало прену и сјете колико је важно чувати своју вјеру - рекао је Љубичић.

Он је додао да се за тих 14 година доста тога промијенило, да се духовно мијења атмосфера и да се зближавају Српска и Србија, наводећи као примјер увођење заједничког празника Дана српског јединства.

Најстарији ходочасник Кргушић поручио је сународницима да човјек све може да уради ако има вољу, док је учесник крсног хода Коста Стјепановић навео да је њихов циљ омасовљење и укључивање младих уову традицију.