latinica  ћирилица
29/09/2022 |  15:11 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Хеликоптерски сервис извршио 50. ваздушни медицински транспорт у овој години (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске са тимом љекара из УКЦ Српске данас су по захтјеву Опште болнице из Требиња извршили 50. ваздушни медицински транспорт у овој години.
Хеликоптерски сервис - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервисФото: РТРС

У склопу операције војно-медицинског транспорта, данас је извршен веома захтјеван транспорт два пацијента.

Пацијент М. Д. упућен је из Опште болнице Требиње на Клинику за плућне болести УКЦ Српске због хроничне опструктивне болести плућа и развоја респираторне инсуфицијенције односно затајења дисања.

Други пацијент Р. К. 1987. годиште је породиља, која се хитно упућује за Бањалуку због дијагнозе упала зучне кесе и хитног оперативног захвата.

Данашњи војно-медицински транспорт је изузетно захтијеван и извршен је у веома компликованим околностима успјешно и безбједно.

Спашена су два живота, чиме је у потпуности оправдана функција службе ваздушног медицинског транспорта, на опште и професионално задовољство свих припадника службе војно-медицинског транспорта.

Припадници Хеликоптерског сервиса, иако ограничени бројем летјелица према броју захтјева који се односе на војно-медицински транспорт и операције гашења пожара, успијевају да професионално и крајње одговорно, свакодневно одговоре на све врсте захтјева и да буду константно на располагању свом народу у свим ванредним ситуацијама и када год је хитна помоћ неопходна.