latinica  ћирилица
30/09/2022 |  10:17 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Обиљежавање годишњице смрти Милана Јелића; Вијенце положили Цвијановић и Додик (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић положили су данас у Модричи вијенце на гроб бившег предсједника Српске Милана Јелића, поводом 15 година од његове смрти.
Помен Милану Јелићу - Фото: РТРС
Помен Милану ЈелићуФото: РТРС

Милан Јелић ће остати упамћен као велики човјек који је дао немјерљив допринос стабилизацији и развоју Републике Српске, рекла је данас предсједница Српске Жељка Цвијановић поводом обиљежавања 15 година од смрти бившег предсједника Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић остати вјечно у живом сјећању, јер је до преране смрти урадио много за друштво.



- Ово је прилика да се сви присјете Јелићевог лика и дјела, његових брзих, као и промишљених опсервација - казао је Додик.

Вијенце на гроба на градском гробљу у Модричи положила је и породица покојног Јелића.

Цвијеће су положили министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Мара Гранула.

Фото: РТРС

Пошту Јелићу одало је и руководство општине Модрича, као и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, спортских и невладиних организација.

Фото: РТРС

Милан Јелић, предсједник Републике Српске, привредник и политичар, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Јелић је био универзитетски професор, доктор економских наука и спортски радник из Републике Српске.

Био је шести предсједник Републике Српске, предсједник Фудбалског савеза БиХ и Фудбалског савеза Републике Српске.