latinica  ћирилица
30/09/2022 |  10:48 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Вишковић у Милићима; Посјетио фабрику Див-трејдс и Југотекс (ФОТО/ВИДЕО)

Република Српска се успјешно и одговорно носи са глобалном економском кризом, поручио је предсједник Владе Радован Вишковић.
Премијер Вишковић у Милићима - Фото: РТРС
Премијер Вишковић у МилићимаФото: РТРС

Вишковић је најавио да ће Влада ускоро упутити иницијативу потенцијалним инвеститорима о уговарању гарантоване цијене елктричне енергије.

Премијер је посјетио предузећа Југотекс и Див трејд у пословној зони у Милићима. У овај пројекат Влада Српске уложила је 800.000 КМ, а Покрајинска владе Војводине 500.000 КМ.

Влада Српске је у протекле четири године, преко Завода за запошљавање, уложила више од 1,6 милиона марака за запошљавање у Милићима. Прошле године отворен је погон Југотекса за произовдњу заштитне одјеће. Запослено је 25 жена.

- Дошли смо до неког нивоа гдје већ можемо да запошљавамо и већи број радника. Надамо се да ћемо сљедеће године запослити и другу смјену - рекла је Милијана Сушић руководилац производње у Југотекс.

Нових 90 радних мјеста биће обезбијеђено захваљујући предузећу Див трејд из Бачке Паланке које се бави производњом џамбо врећа. Изградња производног погона се приводу крају, а обука би требала почети до краја године.

- Један од наших стратешких партнера је и Алумина Зворник. Тако да је то дошло, довело до идеје да отворимо погоне и овдје - рекла је Драгана Дудошевић представница Див трејда Бачка Паланка.

Начелник општине Милићи је додао да је је ово главни и приоретни циљ који смо сами себи у локалној заједници поставили. 

Премијер Српске Радован Вишковић истакао је да ће ускоро услиједити иницијатива Владе потенцијалним о уговарању гарантоване цијене електричне енергије.

- Зависно од њихове инвестиције и броја запослених људи значи имаће у најмању руку три пута јефтинију цијену електричне енергије, него што то имају неки други, под условом гдје ће Влада прописати условно речено нивое, па рећи, не знам за инвестицију до толико и толико тај,за нешто друго то - рекао је Вишковић.

Вишковић је рекао да ће овом понудом према страним инвеститорима Влада омогућити нова запошљавања, те да ће то бити понуђено и домаћим инвеститорима. Нагласио је да Српска данас има највећи број запослених, а императив и у наредном периоду биће нова радна мјеста.