latinica  ћирилица
30/09/2022 |  13:03 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

У случају "Махмуљин" вјештачење још није завршено

До данас није завршено вјештачење медицинске документације јер Суду БиХ није достављен налаз и мишљење вјештака да ли се осуђени некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин може лијечити у БиХ и може ли путовати.
Сакиб Махмуљин - Фото: СРНА
Сакиб МахмуљинФото: СРНА

- Суд ће након запримања налаза и мишљења вјештака одлучити о даљем предузимању законских радњи - навели су из Суда БиХ на питање Срне да ли се може очекивати да се правоснажно осуђени Махмуљин врати или буде изручен из Турске и шта је на том плану подузео Суд БиХ.

Почетком августа у Суду БиХ речено је Срни да осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није упућен на издржавање казне затвора од осам година јер се, према обавјештењу које је доставио његов бранилац, налази на лијечењу у Турској.

- С тим у вези, Суд обавља потребне извиђајне радње у погледу навода бранитељице, те ће у даљем току поступка упућивања предузети адекватне законске радње - навели су тада из Суда БиХ.

Суд је истакао да осуђеном Махмуљину у току кривичног поступка и све до његовог окончања нису биле изречене мјере забране.

Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је БиХ и умјесто у затвор отишао је у Турску.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Један од адвоката из тима одбране информисао је Суд БиХ о одласку Махмуљина, али тек пошто је он напустио БиХ.