latinica  ћирилица
30/09/2022 |  13:12 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Обиљежена годишњица смрти некадашњег предсједника Српске Милана Јелића (ФОТО/ВИДЕО)

Поводом 15 година од смрти Милана Јелића, некадашњег предсједника Републике Српске, на градском гробљу у Модричи, у присуству породице, званичника Републике Српске, најближих сарадника и пријатеља, помен је служио владика зворничко-тузлански Фотије. Милан Јелић, изабран је за шестог предсједника Републике Српске крајем 2006. године, а преминуо је 30. септембра 2007. године.
Помен Милану Јелићу - Фото: РТРС
Помен Милану ЈелићуФото: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић положили су данас у Модричи вијенце на гроб бившег предсједника Српске Милана Јелића.

Прошло је 15 година а вријеме није ништа промијенило, само је потврдило да је Милан Јелић био велики човек који је дао немерљив допринос у стабилизацији и привредном развоју Српске, каже предсједница Жељка Цвијановић.

-Јелић ће остати упамћен као велики човјек који дао свој немјерљив допринос да стбилизујемо Српску, да је изграђујемо у постратном периоду. Водио је рачуна о својој локалној заједници, али исто тако и о свим другим локаланим заједницама широм Републике. Био је велики човјек - поручила је предсједница Српске.

Милорад Додик је поводом обиљежавања 15 година од Јелићеве смрти рекао да је то прилика да се сви присјете Јелићевог лика и дјела, његових брзих, као и промишљених опсервација.

- Никада није мировао, као да је знао да ће га смрт прекинути увијек је јурио, стизао и завршавао посао - рекао је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Додао је да губитак Јелића никада неће прежалити, али да је поносан јер је познавао важног човјека који му је помогао да кристалише поједине ставове у односу на људе и друштво.

- Српска ће увијек бити захвална Милану Јелићу за све оно што је за њу учинио и зато су га његова дјела учинила бесмртним, рекао је српски члан Председништва и додао да је Јелић био његов најближи сарадник, посебна личност у његовом животу.

- Овдје сам са поносом зато што што сам познавао једног важног човјека у мом животу који је помогао да и ја кристалишем неке своје ставове у односу на друштво, на људе - нагласио је Додик.

Син покојног Милана Јелића, Петар Јелић, истакао је да су многобројни који су данас дошли да посјете гроб његовог оца само доказ колико је био цијењен.

- Када видим оволико људи, родбине који се овдје окупљају сваке године, даје нашој породици снагу и вољу да наставимо његом пут. Ово је само доказ да је урадио много за Српску, Модричу и цијелу регију - рекао је Јелић.

Милан Јелић изненада је преминуо 30. септембра 2007.године од срчаног удара у 51.години. Прије него што је изабран за предсједника Српске, био је и министар привреде, енергетике и развоја. Јелић је био универзитетски професор и предсједник Фудбалског савеза РС и Фудбалског савеза БиХ.