latinica  ћирилица
02/10/2022 |  18:42 ⇒ 21:52 | Аутор: СРНА

Осмаци: Полицајац спасио живот младићу на бирачком мјесту

Полицајац Предраг Петровић спасио је живот младићу из овог мјеста чији су иницијали Д.Р. /25/, којем је позлило на бирачком мјесту Ракино Брдо, општина Осмаци, рекао је данас Срни командир Полицијске станице Осмаци Миљан Бобар.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Бобар је рекао да је младићу позлило на бирачком мјесту, гдје је дошао да гласа, а да су сви који су се ту налазили почели да се удаљавају, вјероватно из страха, али је Петровић, који је био на дужности, исказао присебност и младићу извадио из усне дупље језик којим се гушио.

- Брзом и храбром реакцијом полицајца Петровића младићу је спасен живот јер се радило о секундама - рекао је Бобар и додао да је породица младића одвела кући, а потом у зворничку Болницу.

Очевидац овог догађаја и мјештанин Драган Ребић рекао је Срни да је младићу нагло позлило, да се почео давити и да би вјероватно подлегао да у том моменту није било присебности и правовремене реакције полицајца.

- Радило се о секундама. Сви су се разбјежали, али је полицајац извукао језик младићу из усне дупље и довео га до свијести - рекао је Ребић и додао да је полицајац задобио повреде по руци приликом спасавања младића од сигурне смрти усљед грчења виличних мишића.