latinica  ћирилица
03/10/2022 |  12:43 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Драгосављевић: Почела друга фаза изградње дјечијег вртића

Влада Републике Српске обезбиједила је 1.230.000 КМ за другу фазу изградње новог дјечијег вртића у Српцу и тренутно се постављања столарија, уводе електричне инсталације и ради унутрашња фасада, рекао је Срни начелник ове општине Млађан Драгосављевић.
Млађан Драгосављевић - Фото: РТРС
Млађан ДрагосављевићФото: РТРС

Драгосављевић је навео да се затим ће се радити водоводне инсталације, спољашња фасада и остало.

- Биће то репрезентативан објекат, који ће моћи да прими око 200 дјеце, што је много више од садашњег вртића, који је изграђен прије скоро четири деценије - истакао је Драгосављевић.

Он је рекао да се већ дуже вријеме постоји потреба за изградњом овакавог објекта јер су садашњи капацитети испуњени, а многа дјеца налазе се на листи чекања.

- Вртић ће се простирати на 1.687 квадратних метара, располагаће са новим играоницама, зеленим површинама, кухињом и другим садржајима, а у плану је и изградња паркинга и новог приступног пута - нагласио је Драгосављевић.

У првој фази изградње уложено је око 850.000 КМ, а средства су обезбиједиле владе Србије и Републике Српске, тако да ће у изградњу новог вртића укупно бити издвојено више од два милиона КМ.

Радове на другој фази изводиће фирма "Екстра ер" из Дервенте. Предвиђено је да радови буду окончани у априлу наредне године.

Први вртић у Српцу основан је 1972. године, а након катастрофалних поплава, које су уништиле овај објекат, пресељен је 1986. године у круг текстилне фабрике "Итрис".

Од тада до данас кроз ову установу је прошло више хиљада малишана.