latinica  ћирилица
04/10/2022 |  10:19 ⇒ 16:26 | Аутор: СРНА

Кошарац: Покушај лажирања побједе Тривићеве - црна мрља у изборном процесу

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да ће срамотни покушај ПДП-а да лажира побједу Јелене Тривић у трци за предсједника Републике Српске остати црна мрља у историји изборног процеса на овим просторима.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је истакао да су грађани Републике Српске изабрали Милорада Додика за новог предсједника Републике, те да је тај избор потврдила и Централна изборна комисија БиХ.

- ПДП-ово лажирање побједе у изборној ноћи граничи са здравим разумом! На потпуно сулуд начин покушали су да обману и понизе грађане Републике Српске, те да на перфидан начин изиграју изборну вољу бирача - поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, додатни парадокс лежи у чињеници да је ПДП у изборној ноћи прогласио побједу Тривићеве да би сљедећи дан изашао у јавност са захтјевом да се избори за предсједника понове на нивоу цијеле Републике Српске.

- При томе, настављају са поданичком политиком и траже савезнике у западним амбасадама, првенствено у својим британским менторима. Њихов циљ је стварање кризе и дестабилизација Републике Српске, као и парализа њених институција - упозорио је Кошарац.

Он је поручио да би ПДП-у било много боље да достојанствено призна пораз, умјесто што неуспјешно траже алиби за непризнавање изборних резултата.

- Крајње вријеме је да Јелена Тривић и руководство ПДП-а престану са бламажом и схвате да политика није играчка, већ озбиљан посао који тражи озбиљне људе и озбиљан приступ. Очекујем да као одрасли људи преузму одговорност и упуте извињење грађанима Републике Српске за сав циркус коју су им приредили у изборној ноћи - нагласио је Кошарац.

Када су у питању резултати за избор српског члана Предсједништва БиХ, Кошарац је оцијенио да је плебисцитарна подршка српског народа СНСД-овој Жељки Цвијановић у односу на СДС-овог Мирка Шаровића спријечила појаву "случаја Комшић" у Републици Српској.

- Шаровић је синоним за изборни дебакл. Изгубио је изборе, између осталог, у општини у којој је рођен, у општини у којој живи, па чак и на бирачком мјесту на којем гласа. Нису му помогли ни Исламска заједница, ни реис Хусеин Кавазовић, нити Бакир Изетбеговић. Сада ће заједно са тим Изетбеговићем у дом пензионера - закључио је Кошарац.