latinica  ћирилица
05/10/2022 |  13:27 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Тојагић: Исправићемо и допунити оптужницу против Зељковића

Драгица Тојагић, секретар Републичког јавног тужилаштва, истиче да ће поступајући тужилац исправити и допунити оптужницу против бившег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића, те осталих осумњичених у предмету "Корона уговори", а потом је поново доставити на потврђивање.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

Окружни суд у Бањалуци је, наиме, затражио од Републичког јавног тужилаштва да оптужницу исправи и допуни.

Судија за претходно саслушање је вратио оптужницу на исправку и допуну, на шта има право према одредбама Закона о кривичном поступку. То није ништа неуобичајено и дешавало се и код других оптужница. Ријеч је о техничким грешкама и мањим корекцијама. Поступајући тужилац ће поступити према захтјевима судије, извршити исправку и допуну оптужнице и поново је доставити на потврђивање - рекла је Тојагићева за "Независне новине"

Подсјетимо, уз Зељковића, оптужени су и директори фирми "Процонтрол" из Бањалуке Славко Бојић и "Промединг" из Лакташа Драган Дубравац, те директор Туристичке агенције "Травел 4 фун" Саша Марковић. Оптужницом је обухваћен и Сани Црљић, бивши директор бањалучке фирме "Синекс лабораторија".