latinica  ћирилица
07/10/2022 |  16:04 ⇒ 16:13 | Аутор: Агенције

Укинуте мјере забране Милану Новитовићу

Вршиоцу дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милану Новитовићу судском одлуком укинуте су мјере забране које су недавно изречене.
Милан Новитовић - Фото: РТРС
Милан НовитовићФото: РТРС

Наиме, како је из Окружног суда у Бањалуци потврђено Независним новинама, дјелимично је уважена жалба браниоца осумњиченог.

- Тиме је укинуто рјешење Окружног суда у Бањалуци - Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала и предмет је враћен судији за претходни поступак на поновно одлучивање. Та одлука још није донесена. Дакле, мјере забране су још увијек на снази - речено је из Окружног суда у Бањалуци.

Подсјећамо, Новитовића је осумњичен због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а у вези са његовим овлашћењима као директора ове управе.

Осим забране обављања функције вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите, суд је, подсјетимо, Новитовићу забранио и састајање и контактирање са више лица.

Осумњичени је упозорен да ће му бити одређен притвор ако прекрши мјере забране - навели су раније из Окружног суда у Бањалуци.