latinica  ћирилица
17/10/2022 |  15:47 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Одступање у односу на прелиминарне резултате мање од један одсто; Додик нови предсједник (ВИДЕО)

Према подацима које добијамо од наших посматрача из Главног центра за бројање из ЦИК-а, показују да је тренутно пребројано нешто више од 200.000 гласачких листића, што износи преко 31 одсто од укупног броја свих гласова на изборима за предсједника Републике Српске, рекао је данас портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Промјена која је забиљежена у односу на прелиминарне резултате износи 0,9 одсто, дакле мање од један одсто је промјена утврђена тренутно контролним поновним бројањем које је незаконито - рекао је Ковачевић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да то "јасно указује да неће доћи до било какве промјене и да ће нови предсједник Републике Српске бити Милорад Додик".

Ковачевић је навео да је на 27 бирачких мјеста у Бањалуци и седам у Бијељини, Додик добио више гласова на контролном пребројавању у односу на прелиминарне реултате.

Ковачевић је додао да се у одређеним медијима појавило много дезинформација и да поредставници опозиционих странака, како је рекао, настављају са комплетном играријом, шарадом и циркусом који су почели прије почетка изборне кампање.