latinica  ћирилица
27/10/2022 |  14:47 ⇒ 16:32 | Аутор: РТРС

Хаџиабдић: Контролно бројање утврдило изборну вољу; Колико год пута да бројимо, ситуација ће бити иста (ВИДЕО)

Утврдили смо резултате избора за цијелу БиХ и не знам колико пута поново да бројимо, наћи ћемо исту ситуацију. И да поништимо резултате, поново нам се исто може десити, рекла је данас члан ЦИК-а БиХ Ирена Хаџиабдић на сједници Комисије.
ЦИК - Фото: РТРС
ЦИКФото: РТРС

- Најбитније је да ли се воља бирача преправљала, а ја из ових налаза нисам видјела да нешто указује на то - рекла је она.

Хаџиабдићева је рекла да је изборни процес обиљежен низом мањаковости, које се претежно односе на техничку природу, те да су обрасци били најпроблематичнији аспект.

- Било је много проблема са проналаском материјала и уопштено јако пуно проблема са контролним бројањем. Наше контолно бројање је утврдило изборну вољу за предсједника и потпредсједника Републике Српске и, поред хаоса са материјалом, оно што смо пронашли могу бити утврђени резултат за изборе - истакла је она.

ЦИК БиХ данас на сједници анализира извјештај Главног центра за бројање и донијеће одговарајуће одлуке у вези резултата поновног бројања за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.