latinica  ћирилица
28/10/2022 |  18:24 ⇒ 18:51 | Аутор: РТРС

Кострешевић: Подигнуте мјере безбједности због сазнања да су планирана два убиства

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић издао је наредбу свим Полицијским управама којом налаже да се подигну мјере безбједности због сазнања да су планирана два убиства.
Синиша Кострешевић - Фото: РТРС
Синиша КострешевићФото: РТРС

 Од Агенције за истраге и заштиту запримљена су сазнања да за сада неидентификована група притвореника из предмета који се односи на дешифровање Скај апликација преузима конкретне активности на организацију убиства тужиоца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре. Убиство се планира као порука тужиоцима Тужилаштава БиХ.

Сазнајемо, да су пријетње упућене тужиоцу Тужилаштва БиХ Дубравку Чампари и да је иста група притвореника припремала убиство и начелника полиције из Бањалуке.

- Налаже се свим Управама да предузму појачане мјере и активности на своме подручју, те у случају доласка до корисних информација одмах обавијесте Управу за организовани и тешки криминалитет - потврдио је Кострешевић за РТРС.

Припадници СИПЕ претресли су неколико ћелија у државном затвору у Војковићима због сумње да се припрема убиство тужиоца Тужилаштва БиХ и начелника полиције из Бањалуке.