latinica  ћирилица
07/11/2022 |  13:26 | Аутор: СРНА

Електропривреда гради објекте широм Српске, злонамјерне спекулације о мијењању сједишта

Електропривреда Републике Српске је већ дуже у процесу реорганизације својих дјелатности, а све спекулације о томе да ово предузеће мијења сједиште су злонамјерне и служе да се скрене пажња са инвестиционог циклуса, изјавио је извршни директор за инвестиције и развој у Електропривреди Јовица Влатковић.
Електропривреда Републике Српске - Фото: РТРС
Електропривреда Републике СрпскеФото: РТРС

- Електропривреда Републике Српске је у процесу реорганизације својих дјелатности већ четири године, а реорганизација дистрибутивних предузећа довела је до формирања јавног снабдијевања које је успостављено у Бањалуци, Лакташима, Добоју, Бијељини, на Палама и у Требињу - навео је Влатковић.

Он каже да је, сходно тржишним принципима пословања, формирано и тржишно снабдијевање које има додатан број ангажованих радника.

- Тренутно смо у инвестицијама изградње додатних пословних просторија у Требињу у Улици Немањиној 7, као и завршетка имовинско-правних односа на Каловитим брдима на Палама. Планирали смо да, поред пословних просторија у Бањалуци, изградимо просторије у Лакташима како бисмо комплетирали наш имовински картон и омогућили да реорганизација Електропривреде Републике Српске буде извршена на најбољем могућем нивоу - навео је Влатковић за Срну.

Он је нагласио да су све спекулације да Електропривреда мијења своје сједиште злонамјерне и да служе да се скрене пажња са инвестиционог циклуса, како у енергетском смислу, тако и у обезбјеђивању додатних пословних просторија за потребе Електропривреде широм Републике Српске.

- Када је у питању матично предузеће Електропривреда Републике Српске, Законом о електричној енергији и Законом о обновљивим изворима недвосмислено је дефинисано да је сједиште предузећа у Требињу, што значи да би овакву одлуку могла да промијени једино Народна скупштина Републике Српске, а не никакав други акт или изградња додатних пословних просторија - рекао је Влатковић.