latinica  ћирилица
17/11/2022 |  21:34 ⇒ 18/11/2022 | 07:47 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Формирање власти на нивоу БиХ - увијек непознаница (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је у Градишци да је формирање власти на нивоу БиХ увијек непознаница и компликован процес који захтијева додатно вријеме.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Она је рекла да ће СНСД са ХДЗ-ом БиХ имати разговоре у суботу, као и још неколико серија разговора да би видјели на који начин и којом динамиком је могуће формирати власт на нивоу БиХ.

- Постоје наши интереси за одређене ствари и области и настојаћемо то у преговорима постићи - рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да посебно радује чињеница да Република Српска иде убрзано са формирањем власти, да је поново показано да Српска то ради прва у БиХ и да ће већ у наредне три седмице имати формирану нову Владу.

- Већ смо кренули у конституисање Народне скупштине и убрзо ћемо имати делегате који ће бити изабрани у Дом народа парламента БиХ и Вијеће народа Републике Српске. У току ове календарске године ћемо потпуно имати заокружен наш изборни циклус и имплементирати изборне резултате. Буџет Републике Српске смо већ усвојили и остаје нам да се поново бавимо великим стратешким питањима, а то ће нова Влада Српске сигурно добро радити у сарадњи са нашим локалним заједницама - закључила је Цвијановићева.