latinica  ћирилица
20/11/2022 |  08:34 ⇒ 08:40 | Аутор: РТС

Трампу враћен Твитер налог, али он не жели да га користи

Налог бившег америчког предсједника Доналда Трампа на Твитеру поново је активан на овој платформи, пише Си-Ен-Ен, а преноси РТС.
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO) -
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO)

Подсјетимо, бивше руководство Твитера је суспендовало Трампов налог након напада на Капитолу 6. јануара 2021, а нови власник Твитера Илон Маск га је сада вратио након што су учесници анкете за то гласали.

Vox Populi, Vox Dei (глас људи је глас Бога)- написао је Илон Маск на Твитеру, најављујући повратак налога Доналда Трампа на тој друштвеној мрежи.

Одлуку да врати Трампов налог Маск је донио након што је 51,8 одсто корисника који су учествовали у његовој анкети рекло да је за повратак некадашњег предсједника САД на Твитер.

У тој анкети своје мишљење је изнијело 15.000 људи.

Овај потез омогућава Трампу да се врати на друштвену мрежу на којој је био најутицајнији, али и најконтроверзнији корисник, наводи Си-Ен-Ен.

Имаo je 90 милиона пратилаца, а његови твитови су чак имали моћ да утичу на тржиште, да одређују редослијед вијести у медијима, али и да мијењају агенду у Вашингтону.

Ипак, Трамп је раније рекао да ће остати активан на друштвеној мрежи коју је сам основао Truth Social и да се неће вратити на Твитер.

Трамп је, иначе, најавио кандидатуру за предстојеће предсједничке изборе 2024. године.

Када су га у суботу питали шта мисли о куповини Твитера од стране Маска, Трамп је похвалио директора "Тесле", али је и довео у питање то да ли ће Твитер преживјети тренутну кризу коју доживљава.

- Он има има карактер, а ја волим кад неко има карактер. Паметан је - рекао је Трамп о Маску.