latinica  ћирилица
20/11/2022 |  11:38 ⇒ 11:39 | Аутор: РТРС

Вишковић: МУП представља један од најснажнијих идентитета Републике Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова, крсну славу МУП-а - Светог Архангела Михаила, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- У име Владе Републике Српске и у своје име, најсрдачније вам честитам крсну славу - Светог Архангела Михаила, са жељом да наставите да професионално, одговорно и предано извршавате своје задатке. Од формирања, 1992. године, па све до данас, Министарство унутрашњих послова било је и остало својеврсни гарант државности и предани чувар безбједности и имовине грађана Републике Српске - истакао је Вишковић.

Премијер Српске је поручио да је "Министарство унутрашњих послова једна од најважнијих институција Српске, која је истовремено и најочигледнији симбол државотворности и гарант нашег опстанка на овим просторима".

- Министарство унутрашњих послова и Полиција Српске представљају један од најснажнијих идентитета Републике Српске за коју је животе дало 782 припадника МУП-а Српске. Данас их се с поштовањем и с поносом сјећамо. Свим припадницима МУП-а Републике Српске још једном честитам Аранђеловдан, са жељом да крсну славу прославе у здрављу и добром расположењу - наводи се у честитки предсједника Владе Српске.