latinica  ћирилица
20/11/2022 |  13:56 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

На подручју Приједора нема опасности од поплава

Припадници Цивилне заштите града Приједора и Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор од почетка обилнијих кишних падавина на подручју града на терену су и прате ситуацију.
Сана Приједор - Фото: РТРС
Сана ПриједорФото: РТРС

Према посљедњим мјерењима водостај ријеке Сане на мјерном мјесту код градског моста је 384 центиметара, а код Гомјенице 410 центиметара.

Шеф Одсјека цивилне заштите Мирослав Крнета саопштио је да ријека Сана расте у Санском Мосту око три центиметра на сат.

С тим у вези, прати се и раст воде у Приједору.

- На 420 центиметара се на подручју града проглашава први степен одбране од поплава, а будући да киша престаје да пада и прогнозе су повољније у односу на интензитет падавина од синоћ, када је Сана у Санском Мосту расла 12 центиметра на сат времена - потврдио је Крнета.

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Радован Мартић потврдио је да су припадници на терену и прате развој ситуаицје.

- Што се тиче Врбица и Тополика стање је редовно и ми, као дежурне службе пратимо ситуацију и за сада нема проблема - рекао је Мартић.

Према подацима са сајта Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске у протекла 24 часа на подручју Приједора пало је 47,6 литара кише по метру квадратном.