latinica  ћирилица
20/11/2022 |  18:17 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

За један дан одгођена примјена одлуке о кажњавању возача са српским таблицама

Полиција самопроглашеног Косова саопштила је да се за један дан одлаже примјена одлуке о новчаном кажњавању власника аутомобила који саобраћају са возилима са регистарским ознакама градова са Косова и Метохије које издају измјештена одјељења МУП-а Србије.
Мердаре - Фото: РТС
МердареФото: РТС

Претходном одлуком привремене Владе самопроглашеног Косова рок за почетак кажњавања, умјесто опомена, истекао би у поноћ.

У новој наредби из Привремене владе у Приштини наводи се да ће опомене бити изрицане још сутра до поноћи, послије чега ће до 21. јануара наредне године бити изрицане новчане казне.

Из Косовске полиције додали су да у складу са оперативним плановима настављају "ангажовање на спровођењу закона и уставног поретка", као и на спровођењу одлуке Привремене владе од 28. октобра која се односи на поступак регистрације возила са таблицама "ПР", "КМ", "ПЗ", "ГЛ", "УР", "ПЕ" и "ЂА" на "РКС" регистарске таблице.

У саопштењу се истиче да је од почетка примјене Одлуке о пререгистрацији изречено 1 740 опомена возачима са тим таблицама.

У Бриселу је за сутра најављен састанак предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Владе самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.