latinica  ћирилица
21/11/2022 |  09:41 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Наредних дана хладно, на планинама снијег

У Републици Српској наредних дана биће облачно и хладно са кишом у нижим предјелима, а на планинама са сусњежицом и снијегом, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.
Снијег (Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC) -
Снијег (Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC)

Сутра ујутро биће претежно облачно и прохладно, у вишим предјелима и на планинама истока понегдје мраз.

Током пријеподнева услиједиће пораст облачности, а на југу и западу ће почети киша, која ће се током дана проширити и на остале крајеве.

На југу и западу очекују се обилније падавине са пљусковима уз јак вјетар, а на планинама сусњежица и снијег уз пад температуре ваздуха.

Минимална температура износиће од минус три до три, на југу до осам, а максимална од два до девет на југу до 15 степени Целзијусових.

Вјетар ће у сјеверним предјелима бити умјерен претежно источних смјерова, на југу и западу јак јужни и југоисточни, на ударе и олујне јачине.

У сриједу, 23. новембра, ујутро ће бити облачно и хладно, на сјеверозападу, западу и југу уз кишу у нижим, а у вишим предјелима понегдје са сусњежицом и снијегом.

Падавина ће током дана бити и у источним крајевима, али ће углавном слабити.

Током ноћи на четвртак на планинама на истоку падаће суњежица и снијег.

Минимална температура ваздуха износиће од минус један до пет, на југу до девет, а максимална од нула до седам, на југу до 11 степени Целзијусових.

У четвртак, 24. новембра, јутро ће бити облачно и хладно, на југоистоку са слабим падавинама, а на планинама са снијегом.

Током дана и даље ће бити облачно и у већини предјела суво.

Суњежица и снијег очекују се увече на планинама истока.

Минимална температура ваздуха износиће од нула до пет, на југу до осам, а максимална од шест до 13, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.